The Dungeon of Naheulbeuk is bedacht door John Lang. Deze Franse auteur maakte er een serie audioboeken van en pionierde zo met gratis MP3-avonturen. Nu is er dan een avontuur in gamevorm, waarin een groep “helden” de mysterieuze kerker van Naheulbeuk betreden om een verloren beeldje terug te vinden. Dit gaat gepaard met veel grove humor. Lees onze The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie!
Uiteraard levert dat ook weer de nodige bijzondere situaties op. Het spel is ontwikkeld door Artefacts studio, bekend van Space Hulk Tactics, ABC Murders, MotoRacer 4, Garfield Kart en nog vele andere games. The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos kwam in 2020 uit voor de pc, maar is nu ook beschikbaar op Nintendo Switch en PlayStation 4.
De kerkers op console
Helaas voelt The Dungeon of Naheulbeuk aan alsof het een-op-een omgezet is van de pc naar de Switch. Het lijkt erop alsof er niet gekeken is naar de mogelijkheden die de Switch biedt.
Ondertussen zijn er voor de Nintendo Switch ook meerdere RPG’s (Role-Playing Game) uitgekomen, die niet allemaal even goed zijn. En ook dit spel valt daar helaas tussen. Zo zit er in de game te veel tekst en worden er vaak dezelfde grappen gemaakt.
The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie – Mix van RPG en D&D
Deze game is een mix van RPG en D&D (Dungeon & Dragons). Zo is er een verteller die op komische wijze het verhaal vertelt. De personages zijn ook typische D&D-helden. Er is een magiër, een ork, een boogschutter, een dief en een dwerg. Deze bende van ellende moet samenwerken om het beeldje te kunnen vinden. Met een hoop gescheld en flauwe humor moet je je door deze dungeon heen vechten.
De menu’s in The Dungeon of Naheulbeuk zijn echt typische computermenu’s. Er zijn vreselijk veel mogelijkheden, maar met je controller in je hand zijn deze niet makkelijk te benaderen. Ook kwam het voor dat ik het spel moest herstarten, omdat een menu wegviel. Hierdoor kon ik niet meer verder.
Grafisch goed en komisch grof
Grafisch is het spel wel erg mooi en alles loopt ook lekker soepel. Ben je echter met een grote groep spelers, dan daalt je framerate. Hierdoor krijg je soms vervelende haperingen. Daarnaast zijn de laadtijden ook erg lang. Vaak zelfs langer dan bijvoorbeeld in de Zelda-games.
Gelukkig zijn er naast de fantastische graphics nog meer positieve dingen aan het spel. Het geheel ziet er echt leuk en grappig uit. De voice-over is hilarisch en ook lekker grof. De grappen die gemaakt worden zijn niet té op het randje. Per personage is er een voorkeur wie elkaar aanspreekt en deze dynamiek van de groep is mooi in beeld gebracht. Elke personage heeft ook zijn eigen skill tree, waar je vaardigheidspunten kunt toepassen. Hierdoor speel je nieuwe mogelijkheden in de wereld vrij.
The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos recensie – Veel plus- en minpunten
De gevechten in het spel zijn uitdagend, waarbij tactisch spelen de sleutel naar succes is. Hersenloos gevechten ingaan – zoals je ork en barbaar graag willen – is er niet bij. Maar als je dan in een groot gevechten belandt, duurt het wel weer net iets te lang voordat je zelf weer iets mag doen.
The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos heeft op de console dus een hoop pluspunten, maar ook veel minpunten. Weeg je alles tegen elkaar af, dan is het wel een vermakelijke game waarbij je flink kan lachen. Als je verder een beetje geduld kunt uitoefenen, word je ook genoeg uitgedaagd in de gameplay.
The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos is nu verkrijgbaar op PlayStation 4 en Nintendo Switch. Bekijk hier de trailer:
Voordelen: Humor / Grafisch prachtig / Uitdaging
Nadelen: Lange laadtijden / Framedrops / Te veel tekst
Titel: The Dungeon of Naheulbeuk: The Amulet of Chaos
Ontwikkelaar: Artefacts Studio
Uitgever: Nacon
Gespeeld op: Nintendo Switch
Genre: RPG
Modern Myths Shop
Lees meer Modern Myths-recensies!
© 2019-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Nacon
Reactie plaatsen