Parallels recensie - Modern Myths

Parallels recensie – Verbazingwekkende Franse scifi op Disney+!

In Parallels op Disney+ zet een experiment met een deeltjesversneller het leven van vier vrienden totaal op zijn kop. Door dit bizarre experiment belanden ze in parallelle werelden. En tijdreizen is meestal niet zonder gevaar, zoals het gezelschap zal ondervinden. Lees in onze Parallels recensie waarom je deze serie niet mag missen. In welke wereld je je ook bevindt!

Door het experiment met de deeltjesversneller bevinden de vrienden Romane (Victoria Eber) en Victor (Maxime Bergeron) zich in de ene parallelle wereld, terwijl Sam (Thomas Chomel) – samen met een oudere versie van Bilal (Omar Mebrouk) – in de andere wereld terecht is gekomen.

Niet alleen moeten de achterblijvers hun familie ervan overtuigen wat er gebeurd is en wie ze zijn; tegelijkertijd kan het creëren van een paradox desastreuze gevolgen hebben voor het verder verloop van hun tijdlijnen. Zal het de vrienden lukken om, met behulp van de oudere versie van Bilal, zijn moeder en een ongelovige rechercheur, alles weer bij het oude te krijgen?

Omar Mebrouk als Bilal Belkabir

Geloofwaardige serie zonder opsmuk

Deze Franse sciencefictionserie zet een sterk staaltje acteerwerk en een fantastische verhaallijn neer. Hoewel je de taal van de serie in het Engels kan zetten, beveel ik je dat persoonlijk niet aan.

Eens te meer wordt namelijk duidelijk hoe anders Europese series zijn, vergeleken met de Amerikaanse. Een hele verademing zou ik zo zeggen. In Parallels zie je geloofwaardige tieners met geloofwaardige ouders, zonder alle opsmuk waar Amerikaanse series vaak last van hebben.

Thomas Chomel in Parallels

Parallels recensie – Niet te kort, niet te lang

Het verhaal van Parallels zit ontzettend goed in elkaar. De afleveringen duren zo’n 34 tot 45 minuten en het geheel beslaat zes afleveringen. Dit is absoluut niet te kort, maar gelukkig ook niet te lang. Alhoewel, toch vond ik het jammer dat het afgelopen was.

Parallele levens in Parallels

Breinbreker van een verhaal

Het verhaal en de personages ontwikkelen zich goed en er is een diepere laag die je misschien niet verwacht. De personages zijn erg innemend en worden overtuigend neergezet. Dit geldt voor zowel hun jongere als oudere versies. De acteurs en actrices zullen hier in Nederland waarschijnlijk geen belletje doen rinkelen, maar wat geeft het?

De afsluiting van het verhaal is om door een ringetje te halen en roept – voor de diepere denkers onder ons – toch nog wel een aantal vragen op. Parallels is een breinbreker, wat vaker het geval is, als het om het gegeven “tijd” of “tijdreizen” gaat.

Parallels - Parralleles

Parallels recensie – Spannend, intelligent, melancholisch en meer!

De diepere laag van deze serie zit hem in het actie-reactie element. En in hoe je als kijker goed meekrijgt wat er met mensen kan gebeuren als ze iets traumatisch ervaren. In beide parallelle werelden zijn vrienden verdwenen en dat laat sporen na.

Ook zorgen de acties van een aantal van de hoofdpersonen voor een afwijkende uitkomst dan in de andere tijdlijn. De serie heeft daardoor ook een hoog “wat als?”-gehalte, waar je als beschouwer toch wel even bij stil staat. Parallels is spannend, intelligent, melancholisch, een race tegen de klok, verbazingwekkend, humoristisch, geloofwaardig en vooral een genot om naar te kijken!

Parallels streamt nu op Disney+. Bekijk hier de trailer:

Titel: Parallels
Regisseurs: Benjamin Rocher, Jean-Baptiste Saurel
Acteurs: Thomas Chomel, Omar Mebrouk, Naidra Ayadi, Agnès Miguras
Uitgever: Disney
Medium: Disney+
Genre: Sciencefiction

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2022-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Disney

Naidra Ayadi als Sofia Belkabir

Parallels recensie

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.