Fate: The Winx Saga seizoen 2 recensie - Modern Myths

Fate: The Winx Saga seizoen 2 recensie – Nieuwe dreigingen op Alfea

Het heeft even geduurd, maar seizoen 2 van Fate: The Winx Saga streamt eindelijk op Netflix. Na de ontknopingen in het eerste seizoen staat er veel te gebeuren voor de feeën Bloom, Stella, Aisha, Terra en Musa. Er zijn nieuwe aanwinsten, nieuwe vijanden en er is ook genoeg drama. Is dit alles genoeg om de serie interessant te houden en de zeven afleveringen in één zit uit te kijken? Of komt de saga vroegtijdig tot een einde? Lees het in onze Fate: The Winx Saga seizoen 2 recensie!

Let op: Deze recensie bevat spoilers voor het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga. Ben je benieuwd naar vergelijkingen met de animatieserie? Lees dan ook Daniels Fate: The Winx Saga en Winx Club achtergrondartikel.

Fate: The Winx Saga seizoen 2 recensie - posterIn het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga is Rosalind (Lesley Sharp (From Hell)) terug en heeft de controle overgenomen op de magische school Alfea. Met een ijzeren vuist bepaalt ze de regels en ze is vooral geïnteresseerd in Bloom (Abigail Cowen (The Chilling Adventures of Sabrina)) die de eeuwenoude drakenvlam bezit.

Bloom en de andere feeën willen echter niets liever dan dat Alfea weer wordt zoals het ooit is geweest. Daarvoor moeten ze op zoek naar Farah, het schoolhoofd dat vermist is, en uitzoeken wat er verborgen ligt in Oostvleugel. En als er dan ook nog eens feeën verdwijnen, wordt het hoog tijd om de krachten te bundelen.

Precious Mustapha als Aisha, Abigail Cowen als Bloom, Elisha Applebaum als Musa en Eliot Salt als Terra in Fate The Winx Club Saga Seizoen 2

The Good, the Bad and the Pretty

In mijn recensie van Fate: The Winx Saga seizoen 1 was het belangrijkste kritiekpuntje het tempo van de serie. In zes afleveringen kwam een uitgebreide cast aan bod en kreeg je bijna een whiplash van het onbenullig tienerdrama naar de onthullingen die de feeënwereld in gevaar bracht. Helaas slaagt het tweede seizoen – dit keer met zeven afleveringen – er niet helemaal in om dit te verbeteren.

Het voordeel is wel dat de serie hierdoor nooit saai wordt en dat elke scène ook echt een functie heeft. Het nadeel hierbij is echter dat er weinig kans is voor de personages om zich te ontwikkelen. Van bijna elk personage is in één zin samen te vatten waar ze dit seizoen tegenaan lopen. Vergeleken met series als The Vampire Diaries (ook van kartrekker (showrunner) Brian Young) waarin sommige ontwikkelingen soms in één aflevering gebeuren, krijgen de personages in Fate haast geen kans.

Lesley Sharp als Rosalind in Fate The Winx Saga seizoen 2

Fate: The Winx Saga seizoen 2 recensie – Brand je aan de drakenvlam

Tegelijkertijd zit het tempo er dus goed in. Waar in het eerste seizoen “the burned ones” het constante gevaar vormden, is dat nu een mengeling van monsters, heksen en ander gespuis. Fate: The Winx Saga is nog steeds niet bang om risico’s te nemen en niet iedereen brengt het er levend vanaf. Dit houdt de serie interessant.

Doordat de makers met vuur spelen, blijf je de hele serie bij de les. De vragen en mysteries die vanaf aflevering 1 worden opgebouwd, worden mooi beantwoord aan het einde. Al doet die laatste aflevering natuurlijk een voorzetje voor Fate: The Winx Saga seizoen 3 waarvan we zeker hopen dat die er gaat komen.

Abigail Cowen als Bloom Peters in Fate The Winx Saga seizoen 2

Een nieuw bekend gezicht

Er zijn een aantal nieuwe gezichten dit tweede seizoen, maar de belangrijkste is natuurlijk dat van Flora (Paulina Chavéz). Tijdens de aankondigingen van het eerste seizoen luidde het grootste commentaar van de tekenfilmfans dat hoofdrolspelers Flora en Techna vervangen waren door Terra. Het haalde een publieksfavoriet uit de formule en zorgde ook nog eens voor minder diversiteit.

Maar nadat Terra al snel vertelde dat ze een nichtje had dat Flora heette, hoopten we al dat dat meer was dan alleen een easter egg. En gelukkig werd vlak na de eerste seizoensfinale bekend dat Flora zou verschijnen.

Paulina Chávez als Flora in Fate The Winx Saga seizoen 2

Té perfect?

Flora is dan ook een welkome aanvulling voor de groep en deelt mooie overeenkomsten met haar animatietegenhanger. Ze is slim, heeft een natuurlijke vriendelijkheid over zich en doet alles voor haar vrienden. In veel opzichten is ze bijna té perfect en had ze iets meer van Flora’s bescheidenheid/onzekerheid mogen hebben.

Daarnaast duikt er dit seizoen ook nog een andere bekende naam op die je bijna mist als je even niet oplet. We verklappen nog niet wie dat is, maar de naam geeft goede hoop dat we ook nog andere bekenden gaan zien.

Danny Griffin als Sky in Fate The Winx Saga seizoen 2

Fate: The Winx Saga seizoen 2 recensie – Beloftes worden waargemaakt

In mijn vorige Fate-recensie gaf ik al aan dat er flink geknipt is in de cast, maar dat het niet noodzakelijk hoeft te betekenen dat personages nooit zullen verschijnen. Flora is dus een waargemaakte belofte. Met de komst van bloedheksen en een onthulling over het verleden van Beatrix – wiens naam al genoeg hint naar andere personages uit de animatieserie – wordt de wereld van Fate: The Winx Saga steeds meer uitgediept.

Als kijker betekent dit dat je nog een beetje vertrouwen moet hebben, want telkens geven de makers je weer een beetje meer. Uiteindelijk is het hopen dat de bestaande personages en de huidige wereld ook worden uitgediept.

Hannah Van Der Westhuysen als Stella

Veel magie

Je krijgt namelijk bijna niets mee van de lessen die op Alfea gegeven worden, terwijl daar ook een groot deel van de magie huist. Je weet door het eerste seizoen dat er verschillende typen feeën zijn, maar dat beperkt eerder de mogelijkheden van wat de hoofdpersonages zoal kunnen. Elk moment dat magie gebruikt kan worden, pakken de makers met beide handen aan. Alleen worden sommige personages ook hier weer ondergesneeuwd.

Elisha Applebaum als Musa in Fate The Winx Saga seizoen 2

Fate: The Winx Saga seizoen 2 recensie – De drakenvlam ontwaakt

Grotendeels is mijn mening over dit tweede seizoen gelijk aan die van het vorige seizoen. Het tempo is rommelig, wat echter wel zorgt voor een behoorlijke ontwikkeling in het centrale plot. De personages en de wereld mogen echt nog wat meer uitgediept worden, al lijkt het erop dat dit ook steeds meer gaat gebeuren.

Hoewel de speciale effecten niet indrukwekkend zijn, heeft Fate: The Winx Saga nog steeds potentie. Intussen zijn we twee seizoenen verder, dus het derde seizoen zal een inhaalslag moeten maken wil de serie zich echt onderscheiden van vergelijkbare titels in het genre. Maar één ding is zeker. Ik kijk er alvast naar uit!

Fate: The Winx Saga seizoen 2 streamt nu op Netflix. Bekijk hier de trailer:

Titel: Fate: The Winx Saga seizoen 2
Acteurs: Abigail Cowen, Hannah van der Westhuysen, Precious Mustapha
Uitgever: Netflix
Medium: Netflix
Genre: Fantasy / Drama / Young Adult

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2022-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Netflix

Abigail Cowen als Bloom en Danny Griffin als Sky in Fate 2

Robert James-Collier als Saul Silva

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

2 reacties

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Hallo,

    Is echt heel jammer dat er geen meerdere seizoenen na de 2 seizoenen komen. Is zo niet af. Erg jammer

    • Ja, dat is echt zonde. Helaas gaan er veel “niche”-producties ten onder in het gigantische aanbod aan streaming-series. Niet alles wordt een “Stranger Things” of “Game of Thrones” 🙁

  • Films en seriesFilms en series