De Woestijndief recensie - Modern Myths

De Woestijndief recensie – Déjà vu in de heerlijke wereld van Saradan

Roer Aladdin door Prince of Persia, voeg daar dan nog een snufje The Hunger Games aan toe en je krijgt Dievenreeks 1 – De Woestijndief. Anouk liet zich door auteur Emmelie Arents meenemen op een magisch avontuur naar de wereld van Saradan. Zonder vliegend tapijt, maar mét een motor. Lees onze De Woestijndief recensie!

In De Woestijndief – het eerste deel van de Dievenreeks – laat auteur Emmelie Arents ons kennismaken met Taran. Hij is een zeer goede dief die nergens bang voor is en zich nogal rebellerend afzet tegen de samenleving. Dit in tegenstelling tot zijn tweelingbroer Amir die een echte boekennerd is en nooit wat verkeerds doet.

Wanneer Taran van een van de meest gevaarlijke “sanji” (magiër (enkelvoud)) steelt, loopt alles snel uit de hand. In plaats van Taran wordt Amir gearresteerd voor de diefstal en het betreden van de verboden stad.

Om zijn vrijheid terug te krijgen mag Amir deelnemen aan “het Labyrint”. Dit is een soort magisch spel waar uitverkoren criminelen mogen strijden voor hun vrijheid en de mogelijkheid om een opleiding tot sanji te volgen.

De duistere geheimen van de hassani

Ondertussen zet Taran alles op alles om Amir vrij te krijgen. Hij vindt onderdak bij een heel lief gezin dat hem in huis neemt. Hij helpt hen bij de dagelijkse klussen van hun fruitbedrijf en probeert ondertussen een manier te vinden om Amir te helpen. En terwijl hij hiermee bezig is, raakt hij steeds verder verstrikt in de duistere geheimen van de magie en de hassani (magiërs (meervoud)).

De Woestijndief recensie – Vliegensvlug te lezen

De Woestijndief wordt met name vanuit Taran en Amir geschreven. Elk hoofdstuk begint met een zeer sierlijke illustratie en de naam van de persoon die er de hoofdrol in heeft. Enkele hoofdstukken worden geschreven vanuit Sahir (één van de machtigste sanji) en Rayan (een vriend van Taran). Door deze opdeling blijft het verhaal afwisselend en prettig om te lezen. De hoofdstukken zijn ook niet te lang, waardoor je goed bij het verhaal kan blijven. Het boek leest dan ook zeer snel en gemakkelijk weg.

Een groeiende band

Doordat Emmelie Arents haar verhaal telkens vanuit vaste personages vertelt, krijg je ook steeds meer een band met hen. Vooral Taran ontwikkelt zich duidelijk door het verhaal heen. Waar ik hem in het begin erg egoïstisch vond in zijn handelen en ik eigenlijk ook wel lichtelijk geïrriteerd raakte door zijn daden, ben ik op het einde helemaal om. Nu heeft hij ook wel regelmatig behoorlijk het geluk aan zijn kant, waardoor zijn enorme lompe keuzes weer goed uitpakken. Maar dat hoort nu eenmaal bij het creëren van spanning in een Young Adult.

Sahir weet me uiteindelijk enorm te verrassen. De hele tijd had ik al een beetje een onderbuik gevoel, maar als op het einde het plot ineens totaal omdraait, ben ik zeer verrast. Aangenaam verrast zelfs. Tijdens het lezen van De Woestijndief had ik namelijk het idee dat het hele verhaal behoorlijk voorspelbaar was.

Ken ik jou niet ergens van?

Het verhaal voelt een beetje als Aladdin die terecht komt in The Hunger Games of het magische labyrint uit Harry Potter and The Goblet of Fire. Het boek is dus niet heel origineel en regelmatig krijg je ook een déjà vu. Tijdens het lezen bekruipt je het gevoel dat je dit allemaal al eerder hebt gelezen of gezien. Zeker wanneer je veel Young Adult boeken leest, heb je regelmatig herkenningspunten waar de inspiratie vandaan is gehaald.

Maar het is wel aan Emmelie Arents te danken dat je tijdens het lezen ook echt het gevoel hebt in de bloedhitte van een woestijngebied rond te dwalen. Ze omschrijft de omgeving zo levendig dat je totaal meegesleurd wordt in het verhaal en de wereld. Maar wat het verhaal betreft mist er wel een beetje originaliteit.

De Woestijndief recensie – Een goed begin is het halve werk

De Woestijndief is echter een prima start van een nieuw avontuur. Ja, het is niet heel erg origineel en vooral een mix van bekende verhalen, maar het is wel een heerlijk boek om te lezen. Emmelie Arents weet je met haar manier van schrijven mee te sleuren in het verhaal en zorgt er ook voor dat je het boek niet aan de kant kan leggen.

Na de enorme plottwist op het einde wil ik zo snel mogelijk weer verder lezen in het vervolg. Maar daar moeten we nog even op wachten. Gelukkig geen 1001 nacht, want volgens de uitgever kunnen we al rond september het vervolg De Meesterdief verwachten!

Titel: Dievenreeks 1 – De Woestijndief
Auteur: Emmelie Arents
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 978-94-639-6769-3

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

Emmelie Arents - Modern Myths

Anouk Volger

Toen Anouk Volger op 15 jarige leeftijd kennismaakte met The Lord Of The Rings is het Fantasy virus hard toegeslagen. Alle drie de delen heeft ze ontelbare keren gezien en al gauw moesten de boeken gelezen worden en heeft ze daarna eigenlijk geen enkel ander genre meer gelezen.
Naast Tolkien leest ze ook graag R.E. Feist, B. Hennen, R. Hobb, T. Brooks, T. Goodkind en T. Pratchett. Maar sinds ze Young Adult ontdekte is ze niet meer weg te slaan uit die hoek.
Ook op filmgebied trekt het fantasygenre haar aan. Voor horror is ze niet geschikt, aangezien ze E.T. ook pas durfde te kijken toen ze 18 was.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.