Uitgeverij Boekerij stuurt regelmatig ware kunstwerkjes naar onze redactie op. Toen Anouk het boek De prins van Toorn van Kerri Maniscalco ontving was ze dan ook behoorlijk onder de indruk. De semi-romantische, maar dodelijk ogende omslag, de versierde pagina’s en de indrukwekkende illustratie aan de binnenzijde weten absoluut de aandacht te trekken. Met de omschrijving over “heksen” en “de onderwereld” was onze interesse zeker gewekt. Lees in Anouks De prins van Toorn recensie of dit Siciliaanse avontuur een stukje hemel, of toch een stukje hel is…
Deze “Malvagi” zijn demonenprinsen die onder leiding staan van hun koning, de duivel. Emilia en Vittoria hebben geleerd zichzelf te beschermen tegen deze duistere demonen.
Een moord in de familie
Maar op een avond komt Vittoria niet thuis voor haar werk in het restaurant van de familie. Emilia voelt dat er iets niet goed zit en gaat haar zoeken. In het plaatselijke klooster komt ze haar zus op het spoor, maar wat ze daar aantreft, is afschuwelijk. Vittoria is vermoord en bijna onherkenbaar verminkt.
Vol woede en wraakgevoelens start Emilia een eigen onderzoek naar de moordenaar van haar zus. Hiervoor zet ze alles op alles en maakt ze zelfs gebruik van duistere magie.
De prins van Toorn recensie – De prins van de hel
Met deze duistere magie roept Emilia een demon op uit de hel, in de hoop dat deze haar informatie kan verschaffen en kan helpen met haar zoektocht. Echter, haar oproep blijkt iets anders uit te pakken: Toorn – een van de zeven prinsen van de hel – komt op haar spreuk af.
Emilia komt er achter dat haar kennis en kunde van duistere magie wat te wensen overlaat. De spreuk die ze heeft uitgesproken bindt haar en Toorn voor langere tijd aan elkaar. Maar een verbond sluiten met een prins van Zonde lijkt nou niet heel verstandig. Toch accepteert Emilia de hulp van Toorn, want ook hij is op zoek naar de moordenaar van Vittoria. Samen gaan ze op onderzoek uit, waarin niets is wat het lijkt.
Beeldend schrijfwerk
Dat Kerri Maniscalco Italiaanse roots heeft, is in het hele boek duidelijk te merken. De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, voelt aan alsof je door oude Italiaanse steden loopt. Er wordt niet verteld wanneer het verhaal zich afspeelt, maar alles voelt historisch aan.
Ook haar liefde voor eten is duidelijk te merken. De manier waarop zij de gerechten omschrijft die gemaakt worden in het restaurant van de familie van Emilia en Vittoria laat het water je in de mond lopen. Het is maar goed dat je boeken niet echt kunt beleven en eten, anders was ik zeker 20 kilo zwaarder uit De prins van Toorn gekomen.
De prins van Toorn recensie – Relatieperikelen
De relatie tussen Emilia en Toorn speelt een belangrijke rol in het verhaal. Toorn wordt omschreven als een bloedmooie “bad guy”. En zoals het in de meeste verhalen gebeurt, valt onze toch enigszins naïeve hoofdpersoon als een blok voor zijn charmes. Natuurlijk moet dit eerst minimaal tien hoofdstukken ontkend worden en wordt er vooral veel om elkaar heen gedraaid.
Toch is het zeker vermakelijk hoe Kerri Maniscalco hun relatie laat ontwikkelen. Emilia is wel naïef, maar weet toch door veel trucjes van Toorn heen te prikken. Hun onderlinge dialogen zijn vaak ook erg grappig en je voelt hoe deze twee personen niet met, maar ook zeker niet zonder elkaar, kunnen.
Romcom of spannende detective?
Omdat er zoveel aandacht gelegd wordt op de onderlinge relatie van Emilia en Toorn, verdwijnt het spannende speurwerk soms een beetje op de achtergrond. Toch is er voldoende actie te vinden in het verhaal. Zo zijn er alle perikelen met de andere Malvagi die stiekem ook in Sicilië ronddwalen en duikt er her en der een groteske demon op. Ook zitten er, zeker richting het einde, meerdere plottwisten in het verhaal die je op zich wel aan ziet komen, maar soms toch ook niet helemaal verwacht.
Maar dit alles neemt het gevoel van een “romcom” niet helemaal weg. Als ik het al zou moeten omschrijven, dan is De prins van Toorn een beetje een mengelmoes tussen Enola Holmes en de serie Castle tijdens een goede aflevering van Heel Holland Bakt…
De prins van Toorn recensie – Zeker geen hel om te lezen
Maar Kerri Maniscalco weet je met De prins van Toorn zeker te vermaken. Het is geen superorigineel verhaal en het past ook zeker in de standaardverzameling enigszins young adult boeken. In de VS staat dit boek als young adult aangeschreven en in Nederland als volwassen fantasy. Ik ben het met het young adult label eens.
Het verhaal verloopt soepel en romantiek en spanning worden goed afgewisseld. Het is absoluut de moeite waard om De prins van Toorn er bij te pakken. Nu is het alleen nog afwachten op het verschijnen van de vervolgdelen van dit boek. Het tweede deel – De prins van Trots – staat al voor september 2023 in de planning!
De prins van Toorn is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.
Titel: De prins van Toorn
Auteur: Kerri Maniscalco
Vertaling: Anne-Marieke Buijs
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978-90-225-9760-6
Modern Myths Shop
Lees meer Modern Myths recensies!
© 2023-2024 Modern Myths
Reactie plaatsen