De geest in de rivier uitsnede 2

De Geest in de Rivier: spanning, humor en een vleugje romantiek

Mocht je je tienerjaren ontgroeid zijn, dan is het met het young adult boek De Geest in de Rivier fijn om even terug in de pubermodus te gaan. Voor dit verhaal hebben Carrie Jones en Steven E. Wedel de handen ineengeslagen. Carrie Jones is bekend van haar young adult-series en Steven E. Wedel legt zich voornamelijk toe op fantasy. Een prima combinatie.

De geest in de rivier cover smallCourtney lijdt onder de verdrinkingsdood van haar vader en is er zeker van dat zijn geest bij haar is en hij weer op zal duiken. Amy, haar vriendin, is daar niet zo zeker van en probeert Courtney hier meerdere malen van te overtuigen. Als ze Alan ontmoet, de neef van Courtney, verandert alles. De relatie met haar vriendje Blake gaat achteruit en het is net of iedereen zich anders gaat gedragen. Zo ook Courtney, die in haar pogingen contact te leggen met haar vader, iets anders opgeroepen heeft.

Navajo indiaan

Alan heeft door zijn Navajo-achtergrond de nodige ervaring met geesten en voelt dat er iets niet klopt. Amy, die haar leven lang al visioenen heeft, maakt een aantal vreemde, onheilspellende dingen mee. Als zij en Alan de geest verder in het nauw drijven, wordt het voor de twee tieners steeds gevaarlijker. Door alle gebeurtenissen komen ze nader tot elkaar, maar ze zullen hun gevoelens op een laag pitje moeten zetten om hun vrienden en zichzelf te redden.

Vermakelijk en herkenbaar

Het verhaal in De Geest in de Rivier wordt vanuit de oogpunten van zowel Amy als Alan beschreven, wat verrassend goed werkt. Dit houdt het geheel afwisselend. Vooral in het begin zit er een goede dosis humor in en leer je als lezer de personen kennen die je in dit verhaal tegenkomt. De dialogen zijn erg vermakelijk en herkenbaar. Als het verhaal vordert, wordt de sfeer grimmiger en het geheel spannender. Dat kan ook niet anders als twee tieners het tegen een kwade geest op gaan nemen. Het geheel is goed in balans. Humor en verdriet wisselen elkaar af. Scènes die wat meer kabbelen en scènes die ontzettend spannend zijn.

De Geest in de Rivier:
geloofwaardig maar niet baanbrekend

De personages zijn geloofwaardig en over het algemeen zijn ze vrij intelligent en maken geen heel vreemde bokkesprongen waarmee er ongelofelijk misgeschoten wordt. Het verhaal steekt goed in elkaar, maar is niet baanbrekend en soms een tikkeltje saai. De schrijvers hebben het allemaal erg veilig gehouden, maar schuwen het zware thema zoals het verlies van een ouder niet. Uiteindelijk zijn het de ouders die de grootste ontwikkeling doormaken en erachter komen dat er meer is tussen hemel en aarde. Dit is enigszins cliché te noemen. Ouders die hun kinderen niet geloven en er later achter komen dat ze zelf niet verder keken dan hun neus lang was. Maar het verhaal sluit goed af, met humor en de onvermijdelijke boodschap. Al met al een typisch Amerikaanse aangelegenheid. De Geest in de Rivier is sfeervol en spannend, met humor en een vleugje romantiek.

Yeibichei-liederen

Een interessant weetje: Ondanks dat het hier een fictief verhaal betreft, maakt Alan in een van zijn meditaties gebruik van een Navajo Yeibichei-lied. Op Spotify zijn deze liederen te vinden. Ze werden gebruikt tijdens verschillende ceremonies en zijn herhalend van aard, zoals bij mantra’s het geval is. Er zijn verschillende Yeibichei-liederen waarbij de mystieke sfeer duidelijk voelbaar is.

Titel: De Geest in de Rivier
Auteurs: Carrie Jones & Steven E. Wedel
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 978 94 925 8543 1

Modern Myths service: koop De Geest in de Rivier op Bol.com:

De Geest in de Rivier – Carrie Jones & Steven E. Wedel

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

© 2019-2024 Modern Myths

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise
  • Films en seriesFilms en series