Terrifier 3 recensie

Terrifier 3 recensie – Een gruwelijk vervolg met iets meer inhoud

Horrorclown Art komt weer opdagen, dit keer tijdens de winterfeestdagen. Na twee halloweenmoordpartijen is het tijd voor Art om de formule een klein beetje om te gooien. Maar niet gevreesd, de moorden zijn nog net zo gruwelijk. En dit keer zit er zelfs een beetje meer verhaal in de mix. Lees onze Terrifier 3 recensie! 

Terrifier 3 is ook onderdeel van de Halloween Horror Show op 26 oktober.

Terrifier 3 recensie - posterIn onze Terrifier 2 recensie gaven we al aan dat er waarschijnlijk een vervolg zou komen in deze horror franchise . Het belangrijkste kritiekpuntje op het tweede deel was dat de film vol moord en doodslag wel gruwelijk was, alleen nergens echt spannend werd. Ook liet het verhaal hier en daar te wensen over.

Maar dat is natuurlijk niet erg, als je gewoon met je verstand op nul wil gruwelen. Terrifier 3 – vanaf 17 oktober in de voorpremière en vanaf 31 oktober regulier te zien in de bioscoop – doet er geen schepje bovenop als het om martelmoorden gaat. Dat kan ook bijna niet, maar wat het verhaal en de spanning betreft, gebeurt dit zeker wel!

David Howard Thornton keert voor de derde keer terug als Art the Clown

Een rode Kerst

Terwijl de eerste twee Terrifier-films zich heel passend afspeelden tijdens Halloween, besluit de derde film over te stappen op een nieuwe feestdag. Na de gebeurtenissen van de vorige film is er weinig over van Art the Clown (David Howard Thornton (Stream, The Mean One)). Hij heeft Victoria (Samantha Scaffidi (Payback, Ironrite)) – een van de weinige overlevenden op Arts cv – nodig om weer op krachten te komen.

Samen besluiten ze een periode hun energie weer te verzamelen. Rond de kerstdagen ontwaakt het tweetal om wraak te nemen.

Art the Clown deelt cadeautjes uit

Terrifier 3 recensie – Opbouw naar de moord

De vele slachtpartijen in deze films gebeuren vaak vrij snel en er is weinig echte spanning naar het moment toe. Terrifier 3 pakt dit een stuk beter aan met een spannende openingsscène waar ze best trots op mogen zijn.

Als een klein meisje namelijk iets op het dak hoort, denkt ze dat de Kerstman langskomt om cadeaus te brengen. Alleen wordt dit een Kerst om nooit te vergeten. Ook een douchescène op een later moment wordt – hoe absurd gruwelijk hij ook eindigt – goed ingeleid.

Art the Clown - Terrifier 3

Overkoepelend plot

Daarnaast pakt Terrifier 3 het ook iets beter aan wat plot betreft. Victoria zat wel in de tweede film, maar werd slecht benut. Haar aanwezigheid verbindt de drie films ook op goede wijze. Ook de terugkeer van Sienna Shaw (Lauren LaVera (The Life of Chuck, The Well)) zorgt voor een echte franchise. Als een horrorfilm twee uur duurt, dan mag een beetje verhaal ook niet ontbreken.

Aangezien Terrifier 4 ook al is aangekondigd, mogen we nog even langer griezelen. Het is niet zo dat het script in de rij staat voor een Oscarnominatie, maar er is dit keer tenminste iets meer inhoud tussen de moorden en magische wapens door.

Lauren LaVera als Sienna in Terrifier 3

Beter niet na het kerstdiner

Wat ongewijzigd is na de eerdere delen is de wijze waarop Art zijn slachtoffers vermoordt. Hij handelt meedogenloos en de kijker met een zwakke maag kan deze film beter overslaan. De gruwelijke effecten zijn ontzettend goed gedaan en de makers laten weinig tot niets aan de verbeelding over.

Arts gelaatsuitdrukkingen maken van hem echt een horroricoon die zeker op je zenuwen werkt. Sowieso komt het acteerwerk nu ook beter uit de verf bij de andere spelers. Alleen Elliot Fullam (Get Rolling with Otis) weet wederom als Jonathan Shaw niet te overtuigen. Gelukkig is zijn rol een stuk ingekort.

David Howard Thornton als Art the Clown in Terrifier 3

Terrifier 3 recensie – Top Terrifier

Wie genoten heeft van zijn voorgangers zal aangenaam verrast zijn door Terrifier 3. Het zien van deze voorgangers is wel nodig om de gaten hier en daar wat op te vullen. Dit derde deel belooft wat meer voor het geheel van de franchise en van mij mag dat doorgezet worden naar het vierde deel.

Of Arts verhaal daarmee volledig verteld is, zal nog moeten blijken. Met een personage dat net zo weerbaar is als Jason Voorhees, belooft het nog een wilde rit te worden…

Terrifier 3 draait vanaf 17 oktober in de voorpremière en is vanaf 31 oktober regulier te zien in de bioscoop. Je kan de film ook kijken op zaterdag 26 oktober als onderdeel van de Halloween Horror Show. Bekijk hier de trailer: 

Titel: Terrifier 3
Regisseur: Damien Leone
Acteurs: Lauren LaVera, David Howard Thornton, Antonella Rose, Elliott Fullam
Uitgever: Gusto Entertainment
Genre: Horror

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2024-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Gusto Entertainment

David Howard Thornton als Art in Terrifier 3

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.